Tech News

Microsoft Pluton güvenlik çipli Windows 11 cihazları 2022’de geliyor

Microsoft Pluton güvenlik çipli Windows 11 cihazları 2022’de geliyor;- microsoft pluton güvenlik.

Microsoft Pluton güvenlik çipli Windows 11 cihazları 2022’de

  1. AMD, Microsoft Pluton çip entegrasyonuna sahip Ryzen 6000 Serisi CPU’ları duyurdu.
  2. Yeni güvenlik yongası ilk olarak Lenovo ThinkPad Z serisi dizüstü bilgisayarlarda kullanıma sunulacak.

Microsoft, Pluton işlemcisini en yeni Ryzen 6000 Serisi işlemcilere entegre etmek için AMD ile ortaklık kurdu. Lenovo, bu teknolojiyi yeni bilgisayarlara getiren ilk bilgisayar üreticisi olacak. ThinkPad Z serisi dizüstü bilgisayarlar Windows 11 çalıştırıyor.

Pluton, Xbox ve Azure Sphere cihazlarında zaten mevcut olan güvenliğe dayalı olarak cihazların güvenliğini artırmak için Microsoft’un 2020’de piyasaya sürdüğü bir güvenlik yongasıdır. Ancak, bağımsız bir silikon değildir. Bunun yerine, Güvenilir Platform Modülü’nün (TPM) yerini almak üzere bir işlemcinin (bu durumda Ryzen 6000 Serisi mobil işlemcilerde) içine entegre edilen yeni bir yongadır.

Pluton’daki fikir, Spectre ve Meltdown donanım güvenlik

Pluton’daki fikir, Spectre ve Meltdown donanım güvenlik açıklarında gördüğümüz gibi yeni ve gelecekteki saldırıları ortadan kaldırmak için donanım ve yazılımı sıkı bir şekilde entegre etmektir.

Microsoft Pluton teknolojisi, kişisel verileri, şifreleme anahtarlarını, kullanıcı kimliğini ve ana sistemden izole edilmiş kimlik bilgilerini depolamak ve korumak için işlemciden yararlanır. Ayrıca, saldırgan kötü amaçlı yazılım yüklemiş veya cihaza tam fiziksel erişime sahip olsa bile çipte tutulan bilgiler kaldırılamaz. Ayrıca mimari, anahtarların korunan donanımın dışında asla açığa çıkmamasını sağlamak için bir Güvenli Donanım Şifreleme Anahtarı (SHACK) teknolojisi sunar.

Ayrıca çip, son kullanıcının BitLocker ve System Guard gibi özellikleri kullanmaya devam edebilmesi için mevcut Güvenilir Platform Modülü spesifikasyonları ve API’leri ile çalışmak üzere bir TPM’yi taklit edebilir.

Pluton’un belki de en önemli yönü, aygıtların güvenliğini sağlamak için aygıt

Pluton’un belki de en önemli yönü, aygıtların güvenliğini sağlamak için aygıt yazılımı güncellemelerini doğrudan Windows Update’ten alabilmesi ve aygıtların şu anda birden çok kaynaktan güncelleme indirdiği için şu anda bir sorun olan yama parçalanmasını azaltabilmesidir.

İçinde resmi duyuru, Microsoft ayrıca Pluton’un TPM, platform esnekliği için TPM olmayan veya üretici tarafından devre dışı bırakılmış olmak üzere üç şekilde yapılandırılabileceğini söylüyor.

Yazılım devi, güvenlik işlemcisini genişletmek için iş ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam ederken, AMD Ryzen 6000 serisi işlemciler ve Lenovo ThinkPad Z13 ve Z16 gibi cihazlar bu teknolojiyle birlikte ilk kez piyasaya çıkacak ve önümüzdeki günlerde satışa çıkması bekleniyor. Mayıs 2022.

About the author

Avatar Of Allglobalupdates

allglobalupdates

All global Updates was established in 2017, and since then we have developed into a renowned group of passionate Content Creators. We concentrate on newsworthy topics in the fields of Finance, Tech, education, Business, Careers, entertainment, and sports. We also create captivating human interest stories and informative content.

Leave a Comment